LIDT

OM MIG...

Jeg holder af at arbejde med foto & storytelling. At komme ud over bare at vise hvordan personer eller ting ser ud, men også at forsøge at fange et glimt af en historie. Jeg ønsker ikke bare at TAGE et foto af en person i et arbejds-kostume, men at LAVE et billede af et menneske som fortæller noget om personligheden bag.  Vi lever i en tid hvor alting er meget hurtigt og visuelt baseret. Virksomheder har brug for at fortælle deres historier i højt tempo.

Et foto og den historie der fortælles opfatter vi i et splitsekund

 

I love working with photo & storytelling. To dig deeper than showing how persons or things just look, and try to catch a story in a fraction of a second. I don’t want to TAKE a photo of a person in costume, I want to MAKE a portrait of a character that tells something about that personality We are living in a time where everything is fast and very visual orientated. Companies today needs to tell their stories fast. A photo with a story build-in we can grasp in a fraction of a second.

 

 

 I mange job bruger man kun en lille del af sig selv for at udføre jobbet, og der forventes ikke andet.

Der er mange definitioner på kreativitet. For mig handler det at være KREATIV om, at tillade sig selv at være den du er i alle de aspekter af det du rummer. At du bruger hele dig selv fra dag til dag, fra øjeblik til øjeblik i det du laver. At du har muligheden for at udtrykke at du har livslyst, at du synes det er skide spændende det du laver, har det det sjovt og giver dig selv lov til at være den unikke person du er.

.

—  Jørn buch Larsen

om Kreativitet

FOTOGRAFISKE ERFARINGER

Kunder i butikken !

Da jeg fik mit første digitale kamera for omkring 20 år siden begyndte jeg ret hurtigt at tage foto af teater.

Jeg var involveret i amatørteater og vi havde brug for PR-foto, så vi kunne få flere publikummer i salen.

 

 Jeg lagde mærke til at når andre tog foto var det af skuespillere i kostumer, parykker, hat & briller, og det sælger ikke ret godt hvis du vil lokke andre som f.eks. lokalaviser til at sprede budskabet.

 

Lige fra starten af gik jeg derfor efter at fange stemningen, situationen og ikke mindst fortællingen i teaterstykket. I stedet for et foto af skuespilleren gik jeg efter at fange en karakter i stykket.

 

 

Nu er jeg på vej videre med at bruge mine erfaringer fra teaterfoto til at lave foto i andre sammenhænge som f.eks. at hjælpe virksomheder med at skabe opmærksomhed omkring deres brand, produkter og service gennem foto & storytelling.

 

 

Fotografi er lidt som at male med lys og der er mange paralleller til at sætte lys på en teaterscene. Jeg snakkede engang med en lysmand på et teater, som fortalte at han tænkte i tre måder at sætte lys på.

Den første var at sætte lys på hele scenen så man kan se hvad der sker. Den anden var gennem lys og skygge at skabe stemninger i rummet og den tredje var direkte at bruge lyset til at bidrage med at fortælle historien. Den tankegang har jeg brugt som inspiration i mit arbejde med foto. På samme vis kan jeg arbejde med billeder der viser hvordan noget ser ud. Vi kan se hvad det er, ligesom når vi kigger i et varekatalog fra Bilka. Det er ét lag. Et andet lag er at arbejde med stemninger og følelser gennem lys/skygge, farver og synsvinkler. Vi kan kommunikere meget på den måde.  Et tredje lag er at arbejde med fortællingen i billedet. Du kan som hovedregel ikke fortælle hele historien i et enkelt foto, men kun et brudstykke, et moment, et øjebliksbillede af en dramatisk handling.

 

 

KREATIVE INTERESSER

Foto & Storytelling

MUSIK / Guitar

Teater

Kunst

Litteratur

Innovation & Business

Web-develoment

PROJEKTER & UDVIKLINGER

Web-development
Følger kurser i på bl.a. Lynda.com, i javascript, php, HTML5, CSS3, Wordpress m.m.

Foto
Følger kurser i på bl.a. Lynda.com og CreativeLive i arbejde med Photoshop, Lightroom, lyssætning

Jørn's kreative værksted